Volledig elektrische wagens


Dankzij de technologie achter onze volledige elektrische wagens verplaatst u zich voortaan helemaal anders. Geen uitstoot meer, alleen puur, elektrisch en duurzaam rijplezier.

 
 

Geen schadelijke uitstoot

Geen uitstoot van kooldioxide of stikstofoxide tijdens het rijden. Alleen maar het pure plezier dat vrijheid u biedt ... zonder dat onze wereld er een prijs voor betaalt.

 

Een nieuwe manier van rijden

De volledig elektrische aandrijving staat garant voor een uiterst inspirerende, stille en verfijnde rijervaring, met een onmiddellijk beschikbaar koppel voor snelle starts en een soepele, gelijkmatige acceleratie bij elke snelheid.

 

Handig voor elke dag

Een grote batterij staat gelijk aan een groot rijbereik. Zo moet u niet te vaak opladen. En als het daar toch tijd voor is, gaat dat heel gemakkelijk en comfortabel – zelfs bij u thuis.

 
 
offer-0016_volvo-xc40-recharge_fullelectric_offer_2_4096

XC40 Recharge

De looks van een echte SUV, een krachtige elektrische aandrijving, een groot rijbereik en tal van handige functies: met deze Volvo rijdt u duurzamer zonder toegevingen te moeten doen.

 
c40_callout_4x3

C40 Recharge

Onze eerste volledig elektrische crossover met een ledervrij interieur en ingebouwde Google. Ga gewoon zitten, rijd weg en geniet van de comfortabele bediening met één pedaal en vlotte acceleraties.

 

De voordelen van een volledig elektrische Volvo

Een volledig elektrische auto haalt zijn vermogen uit een plug-inbatterij en wordt alleen aangedreven door elektromotoren. Hier ontdekt u hoe het precies werkt.

 
itemslist_1b

Ingebouwde Google

Dankzij ingebouwde Google zorgt een elektrische Volvo voor een naadloze verbinding tussen u en uw digitale leven. De wagen ontvangt automatisch over-the-air updates.

 

 
itemslist_2b

Remenergie terugwinnen

Bij het remmen of vertragen gaat de remenergie rechtstreeks terug naar de batterij, voor een nog grotere actieradius. Zo hebt u ook maar één pedaal nodig en verloopt elke rit erg soepel en gecontroleerd.

 
itemslist_3b

Krachtige batterij

Met de grote batterij van 78 kWh geraakt u ongeveer 400 km* ver. U laadt ze gemakkelijk thuis op of bij een snellaadstation met gelijkstroom. Uw Volvo doeltreffend verwarmen of koelen vooraf? Kinderspel dankzij de hoogwaardige batterij.

* Rijbereik op basis van realistische WLTP- en EPA-rijcycli in gecontroleerde omstandigheden voor een nieuw voertuig. Het werkelijke rijbereik kan variëren. Cijfers zijn gebaseerd op de voorlopige doelstelling. In afwachting van definitieve voertuigcertificering.

 

Wat wilt u weten over volledig elektrische wagens?

V: Hoe ver kan ik rijden voordat ik de batterij opnieuw moet opladen?

A: De volledig elektrische XC40 Recharge die binnenkort te koop is, beschikt over een batterij met een nominaal vermogen van 78 kWh. Een volledig opgeladen batterij is goed voor een bereik van zo'n 400 km* bij een gecombineerde rijcyclus. Het werkelijke rijbereik hangt wel af van uw rijstijl en andere omgevingsfactoren, zoals de buitentemperatuur, het weer, de wind, het landschap en de staat van de weg. Ook hoeveel elektriciteit u gebruikt voor functies zoals de verwarming en airconditioning speelt een rol. Een slimme manier om uw rijbereik te optimaliseren, is door het klimaat in uw wagen al tijdens het laden te regelen. Zo stapt u altijd in een aangenaam warme of koele wagen. U kunt ook een warmtepomp toevoegen om kostbare energie te besparen. Het is waarschijnlijk dat u de batterij oplaadt telkens wanneer u de wagen niet gebruikt en er een laadmogelijkheid voorhanden is. Of dat nu thuis, op het werk of ergens in de stad is. Voor uw dagelijkse verplaatsingen vormt het bereik dan ook zeker geen belemmering, op voorwaarde dat u gemakkelijk toegang tot laadmogelijkheden hebt.

*Rijbereik op basis van realistische WLTP- en EPA-rijcycli in gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe auto. Het werkelijke rijbereik kan variëren. Cijfers zijn gebaseerd op de voorlopige doelstelling. In afwachting van definitieve voertuigcertificering.

V: Welke laadtijden mag ik verwachten als ik mijn wagen thuis oplaad?

A: Hoe lang het duurt voor de nieuwe, volledig elektrische XC40 Recharge opgeladen is, hangt af van de laadapparatuur die u gebruikt en van de elektrische installatie in uw woning. De standaardlaadkabel met een gewone stekker is eerder een reservekabel en niet aanbevolen voor dagdagelijkse laadbeurten. Een batterij van 0% tot 80% opladen duurt met deze kabel ongeveer 30 tot 55 uur, afhankelijk van de markt. Om u een idee te geven: dit komt overeen met 7,5 tot 14 km bereik per uur. Voor dagelijkse laadbeurten thuis raden we u aan om een kabel met een laadvermogen van 3,5 of 11 kW te gebruiken. Met deze kabels duurt het laden respectievelijk ongeveer 18,5 en 5,5 uur (zo'n 20 en 60 km bereik per uur). Voor de meest efficiënte en geïntegreerde laadoplossing in uw woning raden we echter de Volvo Cars Wallbox aan. Met deze installatie van 11 kW en 32 A duurt het laden ongeveer 5,5 uur (van 0% tot 80%). Anders gezegd: 60 km bereik per uur. Wanneer u ergens anders uw voertuig oplaadt, is het erg waarschijnlijk dat u het batterijniveau gedurende kortere perioden aanvult, bijvoorbeeld van 40% tot 80% (11 kW wisselstroom is goed voor 55 tot 60 km bereik per uur). Tijdens langere ritten laadt u de wagen het best op aan snelladers met gelijkstroom. Aan een laadpaal van 150 kW gelijkstroom laadt u de batterij van 10% tot ongeveer 80% op in zo'n 40 minuten (of zo'n 100 km bereik per 10 minuten). Dat is net voldoende tijd om even te rusten en iets te eten.

Opmerking: de laadtijden variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, de temperatuur van de batterij, de laadapparatuur, en de staat van de batterij en van het voertuig.

V: Hoeveel kost het om de batterij van een elektrische wagen op te laden?

A: De elektriciteitskosten variëren per regio, maar de kosten zijn wellicht lager dan die van benzine of diesel. Lagere brandstofkosten zijn dan ook een van de vele redenen om naar een elektrische wagen over te stappen. Om uw kosten nog meer te drukken, stelt u de nieuwe XC40 Recharge vooraf zo in dat de wagen oplaadt tijdens daluren, bijvoorbeeld 's nachts.

V: Hoe lang gaat de batterij mee?

A: De geschatte levensduur van de batterij (tot 80% à 70% energiebehoud) bedraagt tien tot vijftien jaar. Dat komt overeen met een totale rijafstand van 246.000 tot 300.000 km en 1500 volledige laadcycli aan 80% energiebehoud. Volvo Cars garandeert minstens 78% energiebehoud na acht jaar of 160.000 km (wat zich het eerst voordoet), op voorwaarde dat de wagen en de batterij worden onderhouden en gebruikt volgens de aanbevelingen van Volvo Cars.

V: Kan ik een volledig elektrische wagen gebruiken voor lange afstanden?

A: Onze nieuwe, volledig elektrische XC40 Recharge is perfect geschikt om in alle comfort grote afstanden af te leggen. Dankzij de hoge batterijcapaciteit met een potentiële actieradius van zo'n 400 km* moet u zich helemaal geen zorgen maken over het rijbereik. Moet u tijdens de reis opladen? Gebruik dan een laadstation met wisselstroom of een snellader met gelijkstroom. Aan een laadpaal van 150 kW gelijkstroom laadt u de batterij van 10% tot 80% op in zo'n 40 minuten (of ongeveer 100 km bereik per 10 minuten). Dit is net voldoende tijd om even te rusten of iets te eten.

* Rijbereik op basis van realistische WLTP- en EPA-rijcycli in gecontroleerde omstandigheden voor een nieuw voertuig. Het werkelijke rijbereik kan variëren. Cijfers zijn gebaseerd op de voorlopige doelstelling. In afwachting van definitieve voertuigcertificering.

V: Hoe veilig is een elektrische wagen?

A: Alle elektrische wagens met batterijen moeten dezelfde tests doorstaan als benzine- of dieselauto's. In Europa is Euro NCAP al geruime tijd de veiligheidsnorm bij uitstek voor auto's. Ook zijn de tests nog zwaarder geworden en moeten onder meer de remmen aan nog strengere regels voldoen. Alle modellen van Volvo hebben de hoogste score behaald tijdens deze veiligheidstests. Met de nieuwe XC40 Recharge brengen we bovendien een van de veiligste en meest geavanceerde elektrische auto's ter wereld op de markt.

 

Onze andere elektrische aandrijvingen

 
Plugin_15

Recharge plug-inhybride

De krachtige combinatie van een elektromotor en een benzinemotor maakt het mogelijk om zonder uitlaatgassen te pendelen in de Pure electric modus, maar ook om zuinig te rijden over lange afstanden in de Hybrid modus.

 
Mild_Hybrid_2

Mild Hybrid

Een efficiënte aandrijvingstechnologie waarbij een elektromotor de benzine- of dieselmotor ondersteunt voor een vlottere en zuinigere rit.