Onze toekomst is elektrisch


Ontdek ons Recharge gamma. Volledig elektrische en plug-inhybride wagens, ontworpen voor een betere rijervaring en onze visie op een klimaatneutrale toekomst. Is opladen geen optie? Ontdek dan onze Mild Hybrids.

 

Hoe elektrisch bent u?

 
Electric_13

Recharge fully electric

De volledig elektrische aandrijflijn – stil, krachtig en verfijnd rijden zonder uitstoot.

 
Plugin_12

Recharge plug-inhybride

De krachtige combinatie van een elektrische motor en een benzinemotor maakt het mogelijk om zonder uitlaatgassen te pendelen in de zuiver elektrische modus, maar ook om zuinig te rijden over lange afstanden in de hybride modus.

 
Mild_Hybrid

Mild Hybrid

Een efficiënte aandrijvingstechnologie waarbij een elektromotor de benzine- of dieselmotor ondersteunt voor een vlottere en zuinigere rit.

Volvo EX90, klaar voor elk avontuur.

Elegant en energiek, elke rit wordt een onvergetelijke ervaring.

Full version-BL010_Front3Q

C40 Recharge,
nieuw en puur elektrisch

Maak kennis met onze eerste 100% elektrische crossover. Digitaal verbonden en met Google ingebouwd. Maak deel uit van de verandering.

c40-recharge-scattered-gallery-1-16x9_0_0

XC40 Recharge, duurzame mobiliteit

De looks van een echte SUV, een krachtige elektrische aandrijving, een groot rijbereik en tal van handige functies: met deze Volvo rijdt u duurzamer zonder toegevingen te moeten doen.

ExteriorFeature2_1A
 

Volvo Recharge

Samen op weg naar een klimaatneutrale toekomst.

 
LightVersion-SUP0106_RECHARGE

2019

Van al onze modellen is ook plug-inhybrideversie verkrijgbaar. Lancering van Volvo's met Mild Hybrid-aandrijflijn – al onze nieuwe modellen worden elektrisch, of het nu gaat om hybrides of volledig elektrische versies. Aankondiging van Volvo Recharge – onze bijdrage aan een klimaatneutrale toekomst.

 
itemslist_2A

2020

Lancering van een complete elektrische modellenlijn met plug-inhybrides en volledig elektrische auto's, te beginnen met onze eerste volledig elektrische SUV – de XC40 Recharge. Ongeveer 20% van alle auto's die we dit jaar verkopen, moet een plug-inhybride zijn – daar mikken we op.

 
itemslist_3A

2025

Ons doel tegen 2025: ongeveer 50% van alle auto's die we verkopen moet volledig elektrisch zijn, de andere helft een hybride.

 
itemslist_4

2040

In onze hele waardeketen willen we klimaatneutraal zijn, in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

360 Concept, een nieuwe manier van reizen

Onze volledig autonome conceptcar zonder menselijke bestuurder toont hoe we ons in de toekomst wellicht zullen verplaatsen: autonoom, elektrisch, verbonden en veilig. Zo wordt verloren reistijd nuttige, gewonnen kwali-tijd.

ExteriorFeature2_2
 

Wat wilt u weten over elektrische wagens?

 

Waarom heeft Volvo Cars beslist om naar elektrische aandrijvingen over te stappen?

Al sinds de jaren 1970 zijn we bezig met innovaties op het vlak van elektrische aandrijvingen. Voor ons is dit dus een logische stap op technologisch vlak. Bovendien geven we zo aan dat duurzame mobiliteit en lagere emissies een topprioriteit zijn bij Volvo. Via ons duurzame initiatief 'Volvo Recharge' willen we ook in onze hele waardeketen klimaatneutraal zijn, in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

 

Wanneer worden alle aandrijvingen van Volvo Cars elektrisch?

Ons doel is dat al onze aandrijflijnen tegen 2021 Mild Hybrids, plug-inhybrides of elektrische auto's met batterijen zijn.

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een elektrische aandrijving in vergelijking met een klassieke verbrandingsmotor?

Elektrische aandrijvingen bieden een aantal voordelen: minder uitstoot tijdens het rijden, grotendeels lagere gebruikskosten, meer verfijnd rijplezier en een betere acceleratie vanuit stilstand.

 

Zijn elektrische aandrijvingen niet duurder dan gewone benzine- of dieselmotoren?

Dat hangt ervan af. Binnenkort is bij Volvo een reeks elektrische aandrijvingen beschikbaar die bestaat uit Mild Hybrids, plug-inhybrides en volledig elektrische wagens. Bij volledig elektrische aandrijvingen liggen de gebruikskosten grotendeels lager. En doordat de batterijen almaar goedkoper worden, is het steeds voordeliger en logischer om voor een elektrische auto te kiezen.

 

Hoe en waar kan ik mijn auto opladen?

De meeste eigenaars laden hun auto 's nachts thuis op via de Wall Box-oplader in hun carport of garage. Sommigen kunnen hun wagen ook opladen op het werk of in een publiek laadstation. Daarvan zijn er inmiddels al heel wat meer te vinden.

 

Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

De laadtijden variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, de temperatuur van de batterij, de laadapparatuur, en de staat van de batterij en van het voertuig. U vindt de specifieke laadtijden terug in de technische specificaties van elk elektrisch model.