Geschiedenis


Neem een duik in onze rijke geschiedenis als een van de oudste Volvo verdelers in België, maar met nog steeds dezelfde missie als in 1960: wij willen een hecht familiebedrijf zijn waar we onze klanten een persoonlijke service bieden, met een totaal pakket aan diensten, samengesteld op hun maat. Uw Volvo? Daar dragen wij zorg voor!

Juni 2022

Verbouwing vestiging Reynaert Oudenaarde

Na Zottegem en Aalst transformeerden we ook Oudenaarde in de nieuwe Volvo look. Het parket in de showroom heeft plaatsgemaakt voor tegels, er is een nieuwe ingang en een praktische afleverzone, een gezellige living room met bar waar u een versgemalen kopje koffie kan drinken terwijl u wacht. Boven werd een extra verdieping met burelen en een business corner ingericht waar u kan werken terwijl u wacht, er is een carwash en een DC-snellaadpaal. Tenslotte kreeg ook onze werkplaats een totale make-over, met nieuwe hefbruggen en aangepaste werkstations in een strakke grijze wand. We investeren als Volvo verdeler om u op een premium manier te kunnen blijven ontvangen én u een efficiënte service te bieden.

 

Gevel Reynaert

September 2019

Opening vernieuwde vestiging D'Hondt Aalst

Na 10 jaar als Volvo dealer in Aalst, vonden we het tijd om ons gebouw aan de Eendrachtstraat grondig onder handen te laten nemen. Het gebouw onderging een volledige metamorphose: een hoge glazen voorgevel, een sfeervolle Zweedse living room, een ruime werkplaats, nieuwe burelen en sociale ruimtes voor ons team, een grote vergaderzaal en een heldere inkomhal, ... Allemaal in de nieuwe stijl van Volvo (Cool outside, Warm inside) om u welkom te heten en u een goede service te kunnen bieden.

DSC_7040-HDR

april 2018

Certificaat voor Volvo Personal Service

Een half jaar bijzonder intensieve training en een totale make-over van de werkplaats gingen vooraf aan de certificatie als Volvo Personal Service dealer. Vanaf nu zijn onze techniekers het rechtstreekse aanspreekpunt voor onze klanten, werkt onze naverkoop volgens het 'lean' principe en is efficiënt werken het codewoord. U leest er meer over op de pagina 'naverkoop'.

certificaat

07 januari 2017

Opening vernieuwde vestiging Zottegem

Na anderhalf jaar verbouwen openden wij onze totaal vernieuwde hoofdzetel in Zottegem. Alleen de werkplaats bleef overeind tijdens de renovatie, maar kreeg ook een grondige make-over en een uitbreiding met carwash. Onder de toonzaal werd een kelder ingericht voor onze stockwagens en in de showroom is een gezellige 'living room' waar u kan werken en lezen terwijl u wacht. Ons team werkt in nieuwe, praktische burelen, er kwamen extra vergaderzalen en een zwarte afleverbox waar onze klanten hun nieuwe Volvo komen ophalen.

Volvo_DHont_43 light

8 september 2016

Première van de nieuwe Volvo S90

Wij leverden een van de hoofdrolspelers (een Volvo XC90) voor de prestigieuze film 'De Premier' van Erik Van Looy en lanceerden daarom ook onze nieuwe Volvo S90 volledig in 'film' thema in de gebouwen van Willy Naessens in Wortegem-Petegem. Meer dan 700 genodigden keken als eerste naar de trailer, Philip Cracco, Willy Naessens himself, Wim Van Herreweghe (Flanders Classics), Erik Van Looy en president van de Volvo fabriek in Gent Eric Van Landeghem kwamen aan het woord en zagen dat het goed was.

20160908-3275-Digitalclickx LIGHT

1 april 2016

50 jaar Reynaert Oudenaarde

Op 1 april 1966 startten André en Roger Reynaert in de Gevaertsdreef in Oudenaarde als officiële Volvo en Daf verdeler.

50 jaar en 3 locaties later floreert de vestiging van John Reynaert volop, onder de vleugels van D'Hondt nv, en nu optimaal gelegen langs de N60 in Oudenaarde.

50-jaar-Volvo-Reynaert

18 november 2015

Vierde generatie D'Hondt

Met Gianni D'Hondt is de vierde generatie gestart in ons familiebedrijf.

Zijn overgrootvader Albert begon in 1960 als Volvo dealer, zijn geliefde opa Freddy bouwde het bedrijf verder uit en vandaag staan zijn vader Gerry en tante Joany aan het roer van een van de snelst groeiende bedrijven in Oost-Vlaanderen. De opvolging wordt nu klaargestoomd voor een succesvolle Volvo toekomst!

Vierde generatie D'Hondt - Gianni D'Hondt

8 september 2012

Start samenwerking Flanders Classics

Of we de officiële volgwagens konden leveren voor Parijs-Brussel, vroeg Flanders Classics ons zo'n drie weken voor de start van de wedstrijd in 2012. Met wat stunt- en vliegwerk stelden we de vloot Volvo's samen die ze nodig hadden voor jury, koersdirectie en officials en daar ontstond de vruchtbare samenwerking tussen D'Hondt-Reynaert en Flanders Classics.

Sindsdien zorgen wij voor alle officiële wedstrijdwagens voor de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en als top of the bill de Ronde van Vlaanderen. Wagens die in Vlaanderen worden gemaakt, door een Volvo dealer met vestigingen in de Vlaamse Ardennen waar de koers wordt beslecht en de finish van de grootste wielerrace in België in 'ons' Oudenaarde. Het plaatje klopt. Ondertussen werd ook de gekende Rodania Volvo er een van ons en werden nog de Great War Remembrance Race en Brussels Cycling Classic aan de kalender toegevoegd.

Samenwerking-Volvo-D'Hondt-en-Flanders-Classics

2011

Volvo Selekt Center

Volvo Selekt is hét kwaliteitslabel voor de jonge tweedehands Volvo die volledig werd gecheckt en die aan de strengste eisen voldoet. Ons aanbod staat verspreid over onze drie vestigingen. Om u nog beter te dienen, investeerden we in 2011 in een 800m² groot Selekt Center in Zottegem, waar Tim Baetens, onze Volvo Selekt specialist, samen met u op zoek gaat naar de tweedehands Volvo die perfect beantwoordt aan uw noden.

Ons Volvo Selekt Center ligt naast onze hoofdzetel aan de Industrielaan 6 in Zottegem.

 

Volvo Selekt Center - Volvo D'Hondt-Reynaert

2 januari 2011

Facelift Reynaert Oudenaarde

Onze showroom in Oudenaarde krijgt in 2011 een complete facelift naar de nieuwe Volvo normen. Parket op de vloer, nieuw meubilair en extra burelen, 10 jaar jonger op 6 maanden tijd!

Volvo Reynaert Oudenaarde

4 september 2010

50 jaar D'Hondt

In 2010 viert de familie D’Hondt haar 50 jarig bestaan. Tom Waes test de nieuwe Volvo S60 voor het gouden jubileum van D’Hondt nv. 50 jaar als Volvo verdeler die gevierd wordt met een memorabele White Party in Zottegem.

Tom Waes Volvo City Safety

1 april 2008

Opening filiaal D'Hondt Aalst

De droom van Freddy om zijn concessiegebied uit te breiden met de regio Aalst - Ninove, wordt werkelijkheid, bij de overname van garage Modern in Aalst in april 2008. Hiermee wordt D'Hondt - Reynaert de enige officiële Volvo verdeler in het zuiden van Oost-Vlaanderen.

De droom van Freddy om zijn concessiegebied uit te breiden met de regio Aalst - Ninove, wordt werkelijkheid, bij de overname van garage Modern in Aalst in april 2008. Freddy en Claudette laten kort daarna de zaak over aan hun kinderen, die er samen met hun partners werken aan verdere invloed in Zuid-Oost-Vlaanderen.

December 2006

Lancering Volvo C30

Er wordt nog van gesproken: de lancering van de nieuwe Volvo C30 in 2006. 1200 genodigden zakten naar discotheek Sotto's in Zottegem af voor onze Extravaganza Party met Zohra achter de draaitafels, dansers met alien body paint en een schitterende lancering van de C30 door een gordijn van water.

c30 lancering

9 januari 2004

Opening Reynaert Oudenaarde

Op een nieuwe en goed bereikbare locatie langs de N60 in Oudenaarde investeerden we in een totaal nieuwe vestiging. We openden ze tijdens het Polarctic weekend in januari 2004. De nieuwe en succesvolle Volvo S40 werd er aan een 700-koppig publiek voorgesteld.

Opening Volvo Reynaert in Oudenaarde

10 januari 2003

Facelift D'Hondt Zottegem

Een volledig nieuwe en uitgebreide showroom, burelen en afleverzone worden in januari 2003 feestelijk ingehuldigd.  Maar eigenlijk steelt de nieuwe Volvo XC90 de show.

Zottegem

1 januari 2002

Start van een vruchtbare samenwerking

In 2002 neemt de familie D'Hondt de garage Reynaert in Oudenaarde over. De goede naam Reynaert blijft, de locatie verhuist in 2004 naar een volledige nieuwbouw aan de N60.

DhondtReynaert

2 januari 1993

Gerry en Joany D'Hondt stappen in familiebedrijf

In 1993 en 1997 stappen respectievelijk Gerry en Joany D’Hondt in het familiebedrijf van hun vader en grootvader. Ze leren elke tak van het dealerbedrijf (werkplaats, magazijn, receptie, boekhouding, verkoop) grondig kennen, terwijl het vrachtwagenverhaal dan stilaan op zijn laatste benen loopt.

Gerry-Joany-Freddy-D'Hondt

4 januari 1986

Freddy D'Hondt start in Zottegem

In 1986 neemt Freddy de zaak over van zijn broers (die voor hem blijven werken) en start samen met zijn echtgenote een eigen nv. Ze kopen als een van de eersten een omvangrijk stuk grond langs de N42 in Zottegem en investeren zwaar in een nieuwe vestiging met een goed zichtbare toonzaal, aanpalende burelen, magazijn, privé woning en een ruime werkplaats, waar ook nog plaats was voor het onderhoud van vrachtwagens.

Op 4 september 1987 opende de nieuwe vestiging haar deuren, onder het goedkeurende oog van vader Albert, algemeen directeur van Volvo Cars Belgium Luc Bracke en de volgende generatie Joany en Gerry D'Hondt.

Zottegem

1 januari 1978

Tweede generatie

Na 18 jaar als Volvoverdeler, besluit Albert in 1978 met pensioen te gaan. Zijn zoon Etienne wordt zaakvoerder en bekommert zich om magazijn en boekhouding. Jacques werkt in het atelier en Freddy zorgt voor administratie, boekhouding en verkoop.

Gaandeweg wordt het Volvogamma groter en uitgebreider, vergroten het klantenbestand en de verkoopstargets en ook de sector waarin garage D'Hondt het merk Volvo mag verdelen. Begin jaren 80 barst de garage in Sint-Lievens-Houtem uit haar voegen. Het huurcontract op de luchtbal wordt stopgezet en de nood aan vernieuwing dringt zich op.

Sint-Lievens_houtem

1 januari 1970

PVBA D'Hondt

Albert laat in het handelsregister van Oudenaarde de pvba Garage D'Hondt registreren in 1970 en ondertekent in dat jaar ook het huurcontract voor een garage in de Meerlaan in Zottegem, de zogeheten "luchtbal". Hij moet zo'n 42 Volvo personenwagens en 6 "poids lourds" aan de man brengen.

foto7 zwart wit

1 april 1966

Volvo Reynaert start een concessie in Oudenaarde

John Reynaert zet zijn eerste stapjes aan de bumper van een Volvo 140. Zijn vader André Reynaert en nonkel Roger waren in 1966 gestart als officiële Volvo verdeler in de Gevaertsdreef in Oudenaarde. De ouders van John verongelukken op dramatische wijze op 19 november 1994.

john_voor_240_490x0__cache__2

4 september 1960

Albert D'Hondt start Volvo Concessie

Eind jaren 50 besluit Albert D'Hondt (°1914) op de Krabbenijk in Sint-Lievens-Houtem een garage op te richten. Aanvankelijk verdeelt hij Ford en DAF. Na de overname van DAF door Volvo krijgt Albert al snel het statuut van onderagent.

Sint-Lievens-Houtem is op dat moment slechts één Volvo rijk, een vrachtwagen met 500.000 km op de teller. Ondanks de stevige prijzen van de Volvo’s destijds, verkoopt Albert in 1959 maar liefst 6 auto’s op een jaar tijd. Dat blijkt overtuigend genoeg voor de invoerder van Volvo om Albert het Volvo concessiehouderschap toe te kennen, zowel voor personen- als voor vrachtwagens, in 1960.

Albert bouwt een nieuwe garage met tankstation vooraan, een showroom voor vier Volvo’s (Amazons) en als paradepaardje de Volvo P1800. Hij neemt een tiental personeelsleden in dienst en ook zijn zonen Etienne, Jacques en Freddy en dochter Christiane stappen mee in het Volvo verhaal. Halfweg de jaren 60 krijgt hij al een ambitieus verkoopstarget van 35 personenwagens en 6 vrachtwagens voorgeschoteld...

Albert D'Hondt