3-Layerbatterijen


Meer elektrische kilometers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meer elektrische kilometers

Volvo heeft nieuwe, betere plug-in hybride motor gelanceerd op zijn Recharge-modellen van de 90- en 60-reeks. Samen met een nieuwe batterij met een derde laag cellen en een volledig nieuwe tweefase-lader die de laadtijd ongeveer halveert is het elektrisch bereik veel groter, de CO²-uitstoot lager en de laad- rijprestaties beter.

287425_XC60_Technical_cutaways_of_powertrain_battery

De elektrische range per wagen

Naast de verbeteringen aan de aandrijving werd ook de T8-benzinemotor met turbocompressor geüpgraded voor een betere brandstofefficiënte en betere prestaties. Dat betekent meer motorvermogen bij lage toerentallen en het vertrekken en zorgt daarnaast ook voor verfijnder elektrisch rijden met minder CO2-uitstoot.

 
 
schema_0_0

350 tot 426 PK: krachtigste Volvo ooit

De voornaamste verbeteringen zijn een nieuwe batterij met een derde laag cellen, waardoor de nominale capaciteit wordt opgetrokken van 11,6 kWh tot 18,8 kWh, en een krachtigere elektromotor achteraan die nu 145 pk levert. Dat extra elektrisch vermogen resulteert in een totaal gecombineerd vermogen van 350 pk op Recharge T6-modellen en 426 pk op Recharge T8-modellen. Daarmee is die laatste de krachtigste Volvo die ooit werd gebouwd.

295003_S90_Recharge_T8_AWD_Platinum_Grey