Wilrijk opent garage van de toekomst


Nieuwe vestiging aan Boomsesteenweg 505 doet barrière tussen klanten en technici vervagen.

 

 

Volvo Scancar blijft in volle groei. Dat bewijst het met de verhuis naar de gloednieuwe ‘state of the art’ vestiging aan de Boomsesteenweg 505 in Wilrijk. De forse uitbreiding op de kersverse locatie - twee keer zo groot in vergelijking met het oude adres - moet een cadeau voor zowel de werknemers als het clienteel zijn. Vanaf 14 januari kan de klant in alle transparantie er bijna mee onder de motorkap kijken terwijl de mecanicien een herstelling uitvoert. Een gigantische showroom, immense parking, fotostudio én eigen wasstraat maken het verhaal compleet. “Dit wordt dé referentie voor de toekomst”, aldus Algemeen Directeur Marc Stuyck.

 

Scancar behoort tot de Fidenco Automotive Group en is officiële concessiehouder van Volvo met vestigingen in Brasschaat, Deurne, Lier en Wilrijk. Het bouwt op een kwart eeuw expertise, wat het autobedrijf vandaag tot een autoriteit maakt binnen de Volvofamilie in Antwerpen en ver daarbuiten. Volvo Scancar blikt tevreden terug op de voorbije 25 jaar, maar kijkt meteen ook met veel ambitie vooruit. De nieuwe vestiging in Wilrijk die in januari 2021 opent, biedt perspectieven om Scancar in de toekomst nóg verder te laten groeien binnen een snel veranderende sector. “Scancar Wilrijk is een belangrijke poot van ons bedrijf. Mede door de ligging zat het uitstekend draaiende filiaal zowat op zijn maximum capaciteit. We moesten dus wel op zoek naar een nieuwe plek. En die vonden we even verderop naast Van Mossel GMAN. We bundelden hier opnieuw de krachten met architectenbureau Lecharny & Luyten, waar we al lange tijd mee samenwerken en dat een enorme reputatie in de automotive opbouwde”, vertelt Marc Stuyck die al sinds de beginjaren Algemeen Directeur is bij Volvo Scancar.

Scancar A-team

Net zoals het automerk Volvo trekt ook Scancar voluit de kaart van het familiale karakter. “Ons succes is zeker grotendeels aan onze gemotiveerde collega’s te danken. Het team telt zowat 50 werknemers, waarvan er 20 in het nieuwe filiaal van Wilrijk aan de slag gaan, verspreid over de customer service afdeling en de sales. Voor hen zal het in het nieuwe filiaal vooral veel comfortabeler werken zijn.” De totaaloppervlakte bedraagt zo’n 7450m2,  inclusief parking voor 101 wagens. De nieuwe site wordt voorzien van alle hedendaagse en hoog technologische snufjes.  Het atelier breidt fel uit van 5 werkbruggen naar liefst 11 stuks. “Dat extra werkcomfort is absoluut noodzakelijk willen we onze professionele service in de beste omstandigheden kunnen blijven leveren. De hele equipe van de huidige vestiging in Wilrijk verhuist mee naar de nieuwe locatie en er zijn verder een handvol nieuwe mensen aangeworven, voornamelijk techniekers en een extra klantenadviseur.”

SCW  013_0

Ambassadeurs

Het nieuwe filiaal is niet enkel voor de medewerkers een verademing. Scancar ziet het ook als een symbolische beloning voor de trouwe achterban. “We hebben klanten met wie we een langdurige relatie opbouwden. Zij steunden ons de voorbije 25 jaren door dik en dun. Onze groei was enkel mogelijk dankzij hun vertrouwen en zoveel loyaliteit belonen we graag. Zij zijn de beste  ambassadeurs die we ons voor Volvo Scancar kunnen wensen.” Op de nieuwe locatie in Wilrijk worden bezoekers voortaan verwelkomd in een erg huiselijke ontvangstruimte (Volvo Retail Experience), in een showroom die  plek biedt voor 25 wagens. Zeer uniek is ook de eigen fotostudio, waar zowel de nieuwe als Volvo Selekt wagens in beeld worden gebracht om via de digitale weg een koper te vinden.

SCW  017

Businesscorner

Uiteraard zet de nieuwe vestiging optimaal in op het volledige spectrum van Volvo Scancar: naast nieuwe wagens zijn dat het uitgebreide aanbod tweedehandswagens (Volvo Selekt), service en herstellingen, carrosseriewerken, financiële- en verzekeringsproducten.”In Wilrijk integreren we het concept van de businesscorner. Terwijl je wagen een onderhoud krijgt, kan je daar rustig werken of de kranten doornemen met een tas koffie erbij. Met onze persoonlijke service gaan we in Wilrijk nog een stapje verder. In het nieuwe filiaal heb je als klant rechtstreeks contact met de mecanicien die aan je wagen werkt; de zogeheten  Volvo Personal Service Technician. Vanuit de wachtruimte zijn de werkzaamheden makkelijk te volgen. De technieker is diegene die de klant nadien de sleutels overhandigt en precies weet te vertellen welke werken werden uitgevoerd, hoe en waarom.” Ook naar duurzaamheid toe spant de nieuwe vestiging de kroon. Vijftien snellaadpalen zijn voorzien. Daarmee speelt Scancar in op de ambitie van het automerk. Volvo neemt zich voor dat tegen 2025 50% van de totale verkoop elektrische wagens zijn.

SCW  016
 

25 jaar expertise in de automotive sector

 

Het eerste filiaal van Scancar Volvo opende in 1994 op de Ijzerlaan in Antwerpen. De vestiging van Wilrijk ging drie jaar later open in 1997.  In de loop der jaren groeide Scancar uit tot een groep met 4 filialen; Wilrijk, Deurne, Brasschaat en Lier. Marc Stuyck staat als Algemeen Directeur al sinds 1994 aan het hoofd van Scancar. Het stabiele personeelsbestand is een indicatie van de familiale en vertrouwde sfeer die er binnen de groep heerst en weerspiegelt de expertise die Scancar vandaag in huis heeft.  

 

 

#NewScancarWilrijk #Verhuis #Boomsesteenweg505

 

Contact Volvo Scancar; Carl Vanhole, +32 474 99 08 18