Klimaatacties


Duurzaam ondernemen in de automotive sector is CO²-uitstoot een hot topic. Een onderwerp waar we al langer dan vandaag zeer kritisch op inspelen. Ons doel bij Van Kasteren is het inzetten op duurzame en klimaat neutrale toepassingen.

 

Volg hier op de voet wat onze zonnepanelen opbrengen.
 
 
283023_Volvo_XC40_Recharge_P8_AWD

Zonnepanelen

Onze beide vestigingen zijn voorzien van zonnepanelen. Bij de vernieuwing van onze showroom in Dendermonde werd bijna de volledige dakoppervlakte benut door zonnepanelen om zoveel mogelijk energie te kunnen opwekken.

In Sint-Niklaas zijn er reeds sinds 2010 zonnepanelen aanwezig; en is er zeker nog plaats voor uitbreiding bij de volgende renovatie van het dak.

 
283012_Volvo_XC40_Recharge_P8_AWD

Wase wind

Onze elektriciteit kopen we in Sint-Niklaas aan bij Wase Wind.  Op die manier investeren we als coöperanten mee in 100 % groene windenergie uit onze eigen streek die bovendien rechtstreeks wordt verbruikt door mensen en bedrijven in de buurt van het windpark.

Voor Dendermonde hebben we hier dan weer gekozen voor een duurzame leverancier die ons 100% groene stroom kan leveren.

 
283020_Volvo_XC40_Recharge_P8_AWD

Elektrische en plug-in wagens

Natuurlijk is ons wagenpark ook onder handen genomen. Ons wagenpark is de laatste jaren enorm veranderd. Momenteel is al 2/3 van het wagenpark omgezet naar elektrisch en plug-inhybridewagens. Uiteraard komen er ook nog volledig elektrische wagens bij.

 

Warmtepomp

De vestiging van Dendermonde is voorzien van een warmtepomp. Deze produceert drie tot vijf keer meer energie dan ze verbruikt. Een duurzame manier van verwarmen die tijdens de verbouwingen van de showroom in 2019 is geïnstalleerd.

 

Hoogspanningscabine

In 2020 hebben wij in onze beide vestigingen een hoogspanningscabine geïnstalleerd. Met deze stroomvoorziening kunnen wij onze plug-inhybridewagens en elektrische wagens te allen tijde voorzien van duurzaam gewonnen stroom. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten is dit een ideale uitkomst. Hiermee bieden wij dan ook een openbare laadplaats voor eigenaars van (deels) elektrische wagens. Zo beperken we niet alleen onze eigen CO²-uitstoot, maar overtuigen we ook steeds meer chauffeurs met het rijplezier van de duurzame wagens.

 

Drinkwaterfonteinen

Vermindering van plastic is een belangrijk punt in onze visie naar een groenere toekomst. Daarom vermijden we zoveel mogelijk plastic in ons atelier, kantoren en showroom.  Geen plastic lepeltjes bij de koffie of plastic bekers voor water. We hebben ondertussen drinkwaterfonteinen aangekocht en elke medewerker voorzien van een herbruikbare fles. De afvalberg aan PMD die daarmee vermeden wordt op jaarbasis is aanzienlijk groot.

 

Carwash

Onze carwash werkt op basis van waterrecuperatiesysteem en regenwater dat opgevangen en gefilterd wordt. Hiermee laten we de auto’s weer blinken, zonder waterverspilling. Ook de zeep is biologisch afbreekbaar, zonder chemische componenten.

 

Wagens recyclen

Heeft u een wagen in bezit die niet meer gebruikt wordt en die geen commerciële waarde meer heeft? Dan kunt u bij ons terecht.
De wagen kan bij ons achtergelaten worden, wanneer deze aan de volgende voorwaarde voldoet: 

- De wagen is ingeschreven in België
- Er is een geldig inschrijvingsbewijs en COC aanwezig
- De wagen is "compleet"

Wij zorgen voor de rest. Het transport en verwerking wordt uitbesteed aan Belgian Scrap Terminal, dit is een erkend verwerkingsbedrijf. 
Zij zijn ook gespecialiseerd in de verwerking van hybride- en elektrische wagens. Door innovatie werkt B.T.S. aan een groener toekomst. Kortom, het correct recycleren en verwerken is enorm belangrijk voor ons milieu. 

Deze dienstverlening is volledig gratis.