PRiODRIVE


Alles wat je moet weten over veiligheid

 

PRiODRIVE is gespecialiseerd in het geven van opleidingen en rijvaardigheidstrainingen.  Voor zowel particulieren als bedrijven hebben zij een heel gamma opleidingen. Volvo Van Kasteren werkt samen met PRiODRIVE, omdat wij veiligheid hoog in het vaandel dragen. 

Lees hier wat PRiODRIVE u onder andere kan bieden!

 

Kennismaking met ADAS

Nieuwe veiligheidssystemen komen we steeds meer tegen in wagens. Soms lijkt het wel of er voor alles al een technisch snufje bestaat in een auto. Is dit zo en hoe ga je hier het beste mee om? Natuurlijk krijgt u bij de aankoop van een nieuwe wagen veel uitleg over alle technologieën waar de auto over beschikt. 

Rijhulpsystemen worden steeds meer als basisfunctie op voertuigen geplaatst. Hierin wordt de keuze vaak bij de koper gelegd. Sommige technieken worden gezien als overbodige luxe, maar dit is natuurlijk niet het geval. 

We sommen de bekendste ADAS-systemen even op.

  • Lane Keeping Assist
  • Automatisch parkeren
  • ACC - Adaptive Cruise Control
  • Vermoeidheidsherkenning
  • Dodehoek waarschuwing

Wil je eens kennis maken met deze systemen en goed begrijpen wat nu juist welk effect geeft, is deze opleiding iets voor jou.

 

DSC_0273 (1)_0

Wagen beheersing in niet dagelijkse situaties

Het woord slipcursus komt u vast bekend voor. Onze veiligheidscursus is de uitgebreide versie. Is het leuk om te doen? Ja zeker. Is het leerzaam? Dat nog veel meer! PRiODRIVE focust zich vooral op de bewustwording tussen snelheid en remafstand. Het gaat niet alleen om kennis en “het eens meegemaakt hebben”. Het doel is de beperking van de risicoaanvaarding en leren wat er gebeurt als het fout gaat, maar vooral waarom, zodat hier op ingespeeld kan worden wanneer deze situatie zich eens echt voordoet.

 

Het doel van deze cursus is bewustwording. Niet alleen wordt er aangeleerd hoe er gehandeld moet worden om schade te voorkomen of beperken, er wordt ook gefocust op de gevaren die ontstaan door bijvoorbeeld hard rijden, daarom wordt het ervaren als eyeopener.

 

V90CC MUG

Duurzaam rijden met plug-in hybrides

Wij krijgen regelmatig vragen over “fake” hybrides. Waar komen deze vragen vandaan en wat is een neppe hybride eigenlijk? Het gebeurt zeer regelmatig dat een plug-in hybride niet de beloofde elektrische kilometers haalt. In deze gevallen wordt er vaak gewezen op fake hybrides, maar is dit wel zo? Neen, bij Volvo bestaan geen neppe varianten in het assortiment. Het heeft vaak alles te maken met het rijgedrag van de bestuurder en het juist zetten van de instellingen. Om zoveel mogelijk uit de batterij van uw auto te halen is dat essentiële kennis. Daarom biedt PRiODRIVE ook hiervoor trainingen aan, want uw wagen kennen is enorm belangrijk.

DSC_0151 (1)