Volvo's met Mild Hybrid-technologie


Een geïntegreerde startergenerator ondersteunt de benzine- of dieselmotor van de auto voor een soepelere rit waarbij u minder verbruikt én uitstoot.

 
 

Vlotter op weg

De Mild Hybrid-technologie maakt de rijervaring net weer wat verfijnder. De motor start meteen opnieuw, zodat u vanuit stilstand snel en soepel weer op weg bent.

 

Lager brandstofverbruik

De geïntegreerde startergenerator vermindert de belasting van de motor actief en dat drukt het brandstofverbruik, vooral als u in en rond de stad rijdt.

 

Meer vermogen

Met teruggewonnen elektrische energie geeft de geïntegreerde startergenerator de verbrandingsmotor een duwtje in de rug, zodat u nog krachtiger kunt accelereren.

 

De modellen met Mild Hybrid-technologie van Volvo

 
xc60-1140a_0

XC60 Mild Hybrid

Tot 5 personen

 
xc90-1140a_0

XC90 Mild Hybrid

5-7 personen

 
v60-1140a_0

V60 Mild Hybrid

Tot 5 personen

Hoe werkt een auto met Mild Hybrid-technologie?

Onze auto's met Mild Hybrid-technologie winnen bij het remmen energie terug, die vervolgens een 48V-batterij oplaadt. Met deze energie helpt de geïntegreerde startergenerator de verbrandingsmotor tijdelijk een handje. Het resultaat: een vlottere en zuinigere rit.

Screenshot 2020-06-22 at 16.06.31
 

Wat wilt u weten over auto's met Mild Hybrid-technologie?

V: Wat is een Mild Hybrid?

A: Een Mild Hybrid wordt ook als een elektrische wagen beschouwd. Deze modellen maken gebruik van zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor voor een lagere uitstoot en een lager verbruik. Ze doen hiervoor een beroep op de energie die vrijkomt tijdens het remmen en die in een 48V-batterij wordt opgeslagen. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om de verbrandingsmotor extra kracht bij te zetten tijdens het starten en accelereren.

V: Wordt een Mild Hybrid aangedreven door de elektromotor?

A: Nee, de elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor en zorgt ervoor dat deze minder belast wordt.

V: Wat is het grote voordeel van een Mild Hybrid?

A: Een Mild Hybrid heeft een lager brandstofverbruik en stoot dus ook minder schadelijke stoffen uit. Mild Hybrids accelereren vlotter dan gewone wagens en zijn over het algemeen ook betaalbaarder dan volwaardige hybrides of plug-inhybrides.

V: Wat is het verschil tussen een Mild Hybrid, een volwaardige hybride en een plug-inhybride?

A: Een Mild Hybrid gebruikt de elektromotor als ondersteuning van de verbrandingsmotor. Een volwaardige hybride beschikt over een grotere elektromotor en batterij dan een Mild Hybrid. Hij maakt gebruik van de elektromotor voor korte afstanden en laadt de batterij op via de motor of met energie die vrijkomt bij het remmen. Een plug-inhybride wordt opgeladen door de wagen letterlijk aan te sluiten op een laadpunt in uw woning of op een publiek laadstation. Een plug-inhybride heeft een groter elektrisch bereik dankzij het grotere batterijpakket en de grotere elektromotor. Dit model is geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer van de meesten onder ons.

 

Onze andere elektrische aandrijvingen

 
Electric_16

Recharge pure electric

De volledig elektrische aandrijflijn - voor een stille, krachtige en geraffineerde ervaring met zero uitlaatgasemissie.

 
Plugin_14

Recharge plug-inhybride

De krachtige combinatie van een elektromotor en een benzinemotor maakt het mogelijk om zonder uitlaatgassen te pendelen in de Pure electric modus, maar ook om zuinig te rijden over lange afstanden in de Hybrid modus.