Recharge plug-inhybride wagens


Onze compromisloze combinatie van plug-in batterijen en een efficiënte benzinemotor zorgt voor een lage tot geen uitstoot van uitlaatgassen, een uitstekende flexibiliteit en een krachtige rijervaring.

 
 

Lage tot geen CO2-uitstoot

De extra elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor en zorgt zo mee voor een lage CO2-uitstoot. In de Pure-modus pendelt u zelfs helemaal elektrisch en dus zonder uitstoot.

 

Één jaar gratis elektriciteit

Rijden in de volledig elektrische modus is goed voor uw ecologische voetafdruk én uw portemonnee. Om u aan te moedigen om duurzaam rijden met uw nieuwe Volvo plug-inhybride, betalen we twaalf maanden lang het elektriciteitsverbruik van uw wagen terug (op basis van de huidige kosten voor elektriciteit).

 

Ongezien flexibel

Maak uw keuze uit de drie rijmodi: de Pure-modus voor stil en emissievrij rijden, de Power-modus voor optimale prestaties of de Hybrid-modus voor superzuinige ritten met een zo groot mogelijk rijbereik.

 

Krachtige rijervaring

Wat de omstandigheden ook zijn, de elektro- en benzinemotor slaan de handen in elkaar voor moeiteloze prestaties en een vlotte, verfijnde rit.

 

Ons Recharge plug-inhybride gamma

Welke Volvo u ook verkiest, er is altijd een erg efficiënte plug-inhybrideversie van te vinden.

 
s60-1140a

S60 Recharge

De dynamische Scandinavische berline.

 
v60-1140a

V60 Recharge

De veelzijdige en dynamische stationwagen.

 
xc60-1140a

XC60 Recharge

Dynamisch, verfijnd en intuïtief.

 
s90-1140a

S90 Recharge

Elegant, intuïtief en verantwoord.

 
v90-1140a

V90 Recharge

Gemaakt voor ultiem comfort.

 
xc90-1140a

XC90 Recharge

De Scandinavische luxe SUV.

 

Hoe werkt een plug-inhybride?

Een Volvo Recharge plug-inhybride heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. De elektromotor wordt aangedreven door een batterij die u gemakkelijk thuis of bij een laadstation oplaadt.

 
itemslist_1

Twee efficiënte motoren

De Recharge wagen combineert een elektrische motor met een benzinemotor. Die werken naadloos samen of geven apart het beste van zichzelf, afhankelijk van de rijsituatie.

 
itemslist_2

Drie of vier rijmodi

Onze Recharge plug-inhybridemodellen beschikken over rijmodi voor elke gelegenheid: de zuiver elektrische Pure modus, de gebalanceerde Hybrid-modus en de krachtige Power-modus. De meeste van onze Recharge wagens zijn ook voorzien van een AWD all-wheel drive modus om de tractie en stabiliteit op slechte wegen te optimaliseren.

 
itemslist_3

Batterij opladen

Dankzij de grote batterij rijdt u volledig elektrisch tot wel 45 tot 59 km ver (afhankelijk van het model). U laadt ze gemakkelijk thuis op of bij een laadstation. Ook telkens als u remt of vertraagt, krijgt de batterij een dosis energie.v

 

Wat wilt u weten over plug-inhybride wagens?

V: Wat is een plug-inhybride wagen?

A: Een plug-in hybride wagen, ook wel bekend als een PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), is een wagen die zowel een conventionele benzinemotor als een elektromotor op batterijen gebruikt om de wielen van stroom te voorzien.

V: Wat voor soort batterij wordt gebruikt in de Volvo Recharge plug-in hybrides?

A: Volvo Cars maakt momenteel gebruik van Lithium-ion-batterijen in zijn Recharge wagens.

V: Wat is de zuiver elektrische actieradius van een plug-in hybride wagen?

A: Onze Recharge plug-inhybrides zijn ontworpen om aan de dagelijkse woon-werkverkeerbehoefte van veel mensen te voldoen. De actieradius is uiteraard afhankelijk van het model, de rijstijl, de topografie en de omstandigheden op de weg. Het belangrijkste voordeel van een plug-in hybride is dat u altijd de benzinemotor als back-up hebt tussen de oplaadbeurten door, dus bereik zou geen probleem moeten zijn.

V: Hoe en waar laad ik mijn plug-inhybride wagen op?

A: De meeste mensen laden hun wagen 's nachts thuis op, met een wallbox in hun carport of garage. Anderen hebben de mogelijkheid om hun auto op te laden op het werk of bij openbare oplaadpunten, die in veel gebieden steeds makkelijker te vinden zijn.

V: Hoe lang duurt het om de batterij op te laden?

A: De oplaadtijden variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals buitentemperatuur, batterijtemperatuur, oplaadapparatuur, staat van de batterij en de staat van de wagen. U vindt specifieke oplaadtijden in de technische specificaties voor elk beschikbaar plug-in hybride model.

V: Wat is het verschil tussen een Mild Hybrid, een volledige hybride en een plug-inhybride?

A: Een Mild Hybrid, die niet via een kabel kan worden opgeladen, maakt gebruik van een elektromotor om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Een volledige hybride wagen heeft een grotere elektromotor en batterij dan een Mild Hybrid. Een volledige hybride kan de auto met behulp van de elektromotor voor korte afstanden van stroom voorzien en de batterij opladen met behulp van de motor of door middel van regeneratief remmen. Een plug-inhybride kan worden opgeladen door hem letterlijk aan te sluiten op een thuislaadstation of door gebruik te maken van een openbaar oplaadstation. Een plug-inhybride biedt een groter zuiver elektrisch bereik dankzij een groter batterijpakket en een elektromotor. Een plug-inhybride voldoet aan de dagelijkse woon-werk behoeften van veel mensen.

V: Welke Volvo-modellen zijn beschikbaar als Recharge plug-inhybride wagens?

A: Sinds 2019 zijn al onze modellen verkrijgbaar met Recharge plug-inhybride aandrijflijntechnologie.

V: Welke laadkabels zijn beschikbaar voor mijn Volvo Recharge?

A: Uw Volvo Recharge plug-Inhybride wordt geleverd met een standaard oplaadkabel die voldoet aan hoge elektrische veiligheidseisen (modus 2). Deze 7 meter lange kabel is verkrijgbaar in verschillende varianten (6A, 8A of 10A, afhankelijk van de markt) en kan tot 1,4-2,3 kW worden opgeladen via een huishoudelijk stopcontact. Voor kortere oplaadtijden thuis kunt u een 1-fase 16A "Blue Plug" kabel of een 3-fase 16A "Red Plug" kabel aankopen die tot 3,5 kW (1-fase) of 11 kW (3-fase) kan laden. Voor een echt handige en snelle lading thuis kan u onze 3-fasen wallbox installeren. Deze wallbox kan tot 22 kW opladen en is ook compatibel met toekomstige generaties elektrische auto's. Voor comfortabel en veilig opladen buitenshuis is er ook een Mode 3 laadkabel 1-fase 16A beschikbaar als accessoire. Deze 4,5 meter lange kabel is handig om bij de hand te hebben als er geen kabels bij het laadstation zijn. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met uw Volvo-verdeler.

Let op: de beschikbaarheid van oplaadapparatuur kan variëren afhankelijk van de markt.

 

 

 

Onze andere elektrische aandrijvingen

 
Electric_15

Recharge pure electric

De volledig elektrische aandrijflijn – stil, krachtig en verfijnd rijden zonder uitstoot.

 
Mild_Hybrid_1

Mild Hybrid

Een efficiënte aandrijvingstechnologie waarbij een elektromotor de benzine- of dieselmotor ondersteunt, voor een vlottere en zuinigere rit.