Volvo Van Kasteren Sint-Niklaas opent ultra snelle laadpaal met stroom van Wase Wind.


Vanmorgen werd de nieuwe DC snellader geopend door schepenen Carl Hanssens en Wout De Meester. Met deze laadpaal kunnen er twee wagens tegelijkertijd in minder dan een uur geladen worden.

 

Volvo Van Kasteren Sint-Niklaas opent ultra snelle laadpaal met stroom van Wase Wind.
 
Vanmorgen werd de nieuwe DC snellader geopend door schepenen Carl Hanssens en Wout De Meester. Met deze laadpaal kunnen er twee wagens tegelijkertijd in minder dan een uur geladen worden.

Voor iedereen die passeert in de buurt van de concessie en moet laden, een oplossing. De laadpaal is openbaar en ongeacht merk van wagen te gebruiken. 24/7 beschikbaar voor iedereen met een elektrische wagen.
De opening werd gestart door een kort woordje uitleg van zaakvoerder Serge Wielandts. “Met de 100% groene stroom van Wase Wind en onze elektrische wagens die gemaakt worden in Gent, zetten wij ons in voor lokale projecten en aankopen”. Aldus Serge Wielandts. Schepen voor mobiliteit, Carl Hanssens (N-VA) en zijn collega Schepen Wout De Meester (Groen) duurzaamheid onthullen samen de laadpaal en hebben twee volledig elektrische Volvos officieel aan de oplader gehangen. “Het is een mooie testcase voor de toekomst voor laadcapaciteit in Sint-Niklaas.”  vertelt Hanssens.

Duurzaamheid
Met deze oplossing wil #Volvo Van Kasteren de drempel voor elektrisch rijden, lager leggen. De laadpaal is gevestigd naast de concessie en elke minuut van de dag bereikbaar. Het laden is mogelijk te starten met diverse soorten laadkaarten, ook buitenlandse.
De lader wordt voorzien van 100% groene stroom van Wase Wind. Met hoog vermogen levert deze tot 175 kW en 2 voertuigen zullen tegelijk kunnen laden. Kort weg wil dat zeggen dat 40 minuten zullen volstaan om uw wagen tot 90% te kunnen laden. Voor een 100 kilometer extra neemt het een luttele 10 minuten in beslag. Hiermee zal er veel minder tijd worden verloren tijdens het laden. Sterker nog, iedereen die zijn of haar wagen aan het laden is, is tijdens de openingsuren welkom voor een tas koffie in de #showroom.

 

Medegefinancierd door de Europese Unie